martinwouter.reismee.nl

Sydney ---> Newcastle ---> Byron bay

Daar staje dan. Bij de grootste bandenhandelaar van Sydney. ' We need 2 2th hand fronttyres please '. Dit was helaas niet zomaar mogelijk omdat de maat band niet voorradig was en wij graag snel geholpen wilden worden. Nou dan maar 4 bredere banden erop zetten. Betere grip en een reserve wiel er gratis bij. Toch wel lekker die zekerheid.

Misschien nog 2 grote lichten voorop zetten. In de outback is het wel makkelijk om goed zicht te hebben. Wij kochten de lichten en wilden deze er zelf op zetten. Dat ging niet zoals gepland. Toch nog maar even naar een garage. 160 dollar dan zou het de volgende dag als eerste gebeuren. Toen wij daar wegreden had martin (letterlijk) het licht gezien en dacht bij zichzelf.. Dat kan ik zelf ook wel voor die prijs.

2 uur later gejuich.. ZE DOEN HET, ZE DOEN HET!! Die avond meteen naar Newcastle gereden.

In onze TomTom het adres van een hostel in Newcastle ingevoerd en Martin had de eer om in ongeveer 4uurtjes daar heen te rijden. Natuurlijk met ondertussen een aantal stops. Onderweg alle 3 (Martin, Wouter en Diederik) een heerlijke spaghetti gegeten. De ene iets heter dan de ander. Bij Martin en Diederik schoten de tranen in de ogen.

Na dit heerlijke etentje waren we na een uurtje aangekomen bij ons volgende Hostel. Een leuke uitstraling met een klein open haardje krakkemikkige bedden en een kamergenoot uit Letland. Hier alleen even heerlijk geslapen en de volgende ochtend om half 10 naar de dichtsbijzijnde campingwinkel. Een tentje aangeschaft, nieuwe bergschoenen en een slaapzak. Op naar een camping in het Surfersplaatsje Byron Bay.

Wouter heeft zijn eerste kilometers gereden met de auto. Natuurlijk had ook ik het binnen 5 min onder de knie. In die voorgaande 5min echter wel een stuk of 4 verkeersovertredingen begaan. PERONGELUK!!

Na een lange rit van ongeveer 750km kwamen we 's avonds aan op de camping. Geen plaats meer. Toch maar weer een nachtje in een hostel. Daar weer onze oude reisgenootjes Laura en Narelle ontmoet. Na veel rijden en weinig eten vonden wij het een goed plan om nog even aan het bier te gaan in de dichtsbijzijnde discotheek.

De volgende ochtend:

KLOPKLOPKLOP!!

You know that you have to check out in 5mins? **** Verslapen!

Nog maar even 2 nachten bijgeboekt en rustig uit kunnen slapen. Vanmiddag een poging gedaan tot Surfen. Het water was nog een beetje te koud. Maar wel erg gezellig met al die Surfdudes en Surfgirls.

Vanavond zijn de andere 2 reisgenoten Claire en Caroline ook in Byron Bay aangekomen. Vanavond gaan we gezellig met zijn alle BBQ-en. Even verhalen uitwisselen over de laatste 3 dagen.

greating,

Martin & Wouter

Ps: Nog geen Kangaroe gezien hier!

mama Jacq en Loek

Leuk om al weer zo snel iets te lezen, dat had ik niet gedacht! Kennelijk hebben jullie hostel's allemaal internet. Hoe gaat het links rijden? Al aan gewend? Slaap je met meerderen op een kamer? Zoiets begrijp ik tenminste uit de stukjes. Gaan jullie nu het hele jaar verder met Diederik? Maandag ben je jarig!! Ik zal je cadeautje op je Raborekening storten en Loek doet hetzelfde. Ik bel je wel, maar weet niet goed hoe laat omdat ikzelf werk en na schooltijd hier lig jij al te slapen!!
Dikke kus voor nu,
mama

Jeroen

Leuk om weer een stukje te lezen, keep up the good work! groetjes

Wouter --> Mama

Ja links rijden is geen probleem. In het begin eventjes nadenken maar dat heb je al vrij snel onder controle.
We slapen inderdaaad met meerdere op een kamer. In dit hostel is het zelfs gemengt. Diederik martin en ik slapen in een 4persoonskamer met nog een zwitsers meisje.
En Diederik reist niet de hele tijd mee. Voorlopig is het nog gezellig en het is prima zo. Hij moet in november weer in Sydney zijn dus hij zal ergens in september wel afhaken.
tanx voor verjaardagscadeautje :D Ben morgen jarig.. Op me verjaardag gaan we wel weer een stukje rijden. We weten alleen niet hoe ver.
En even denken.. jij kan mij tussen de middag bellen of op je vrije dagen. Het is hier 8uur later. Dus na school gaat idd niet lukken. of ik lig dan te slapen of we zijn aan het stappen.

xx

Frédérique en Pascal

Good day Mates!

Good to hear you're enjoying the good life of Down Under! Na Sydney nu richting Brisbane via hippie town Byron Bay. Ik vond het daar super! Verblijven jullie in the Art Factory? En hebben jullie al veel spinnen en slangen gezien? Die zijn daar zeker te vinden! Ik had een mega slang naast mijn auto in Byron die lekker aan het opwarmen was in de zon. De eerste keer was schrikken, maar je went aan ze. Zolang het nog vroeg is, bewegen ze traag. En bij spinnen: ze zijn altijd met twee! Enjoy the barbies (BBQ's), Ozzies love them!
Bye the way, wij zijn gisteren eindelijk getrouwd en morgen gaan we on honeymoon!
Veel plezier guys.

Iris van Gastel

Heey Backpackers!!!

Leuk zo die verhalen te lezen!
hoop dat jullie het goed naar je zin hebben zo te lezen gelukkig wel!!
Haha supper dat je een auto hebt vast wennen dat links rijden en stuur aan het verkeerde kant!
Cheers!!

jullie slapen gewoon bij mensen thuis of appartementjes ofzo?
en al wat enge beesten gezien? helaas nog een kangaroes:P haha
ik ben ook gistern terug gekomen van italie was erg lekker weer
maar toch ook weer veel aan jullie gedacht van hoe zou Martin en wouter het hebben daar!!
zo te lezen erg goed!!
Heel veel reis en stap plezier nog!!

tot de volgende!!

Dikke doei!
Kus kus Iris & de rest van de belgen!
Ciao

Silvia -->Zusje van handige Martin

Wow dat is mijn broer!!:D
Echt supergoed van dat licht.
Ben echt blij dat jullie het zo naar jullie zin hebben!
Verhalen zijn ook echt superleuk om te lezen Wouter!!

Hoe gaat het surfen? ben ik wel benieuwd naar.

Mis jullie wel allebei behoorlijk:(:(

Dikke kus uit het koude Nederland -X-

herma nijkrake

geniet van jullie verhalen. Ik hoop dat jullie er uiteraard ook van genieten. Het is een ervaring die ze je niet meer af kunnen pakken.

Groetjes Herma