martinwouter.reismee.nl

Werken in Bowen!

Na lang werk gezocht te hebben in Airlie Beach nog steeds niets gevonden. Martin had de moed al eerder opgegeven en is samen met Ineke ( friese dame) 75km noordelijker gereden naar Bowen. Hier vrijwel direct een baan gekregen als Fruitplukker. Tomaten, tomaten en nog eens tomaten!! Te veel tomaten. Links tomaten rechts tomaten. Overal alleen maar tomaten!

Maargoed zij verdienden 17dollar per uur en dat was dus voor Wouter en Siara de reden om ook die kant op te gaan. Wij ons inschrijven. 2 weken vooruit moeten betalen zodat je niet zomaar kan stoppen. Opzich geen probleem aangezien wij echt werk nodig hadden.

Martin gaf al aan dat het zwaar maar goed betaald werk was. Martin heeft nu 5dagen gewerkt en besloten aangezien zijn knieen het er niet helemaal mee eens zijn er ook mee te stoppen. Gister was dus zijn laatste dag. ( de huisbaas weet dit nog niet )

Wouter zijn eerste werkdag zag er wat minder rozekleurig uit; Na om 5uur op staan, een stevig ontbijt en 25min in de bus kwamen dezelfde visioenen en tv fragmenten voorbij die mij ooit bij de Amerikaanse geschiedenis ( hoofdstuk 7 ) Slavernij werden voor gedragen. Even doorbijten een muziekje in en fruitplukken. Na 9uur werk en een team van 6 personen kwam ik erachter dat ik op dat moment 72Dollar had verdiend. Ik liep naar onze leidinggevende toe gaf hem mijn lege emmer en vertelde hem dat het leven te kort was voor deze onzin en liep weg.

De volgende dag om 14.00uur ging mijn telefoon. Micheal stond er in mijn schermpje ( eigenaar van het restaurant, bar, hotel aan de overkant van de weg) Of ik kon werken. Waarop ik vroeg ' nu' ? 10min later was ik glazenhaler tegen een loon van 22dollar per uur. 11uur later mocht ik de dag afsluiten met een contract en een heerlijk geimporteerd biertje uit ons koude kikkerlandje. Hopelijk vandaag weer aan de slag.

Martin zal vanaf maandag verder gaan zoeken naar een baan als electricien of schoonmaakhulp etc.. Opzich maakt het niet echt uit wat je doet.. Als je maar geld verdient en je lichaam er niet van kapot gaat.

In dit dorpje blijven we zeker 2 maanden zwoegen. Daardoor zullen er ook wat minder verhalen geschreven gaan worden. Met een goed spaarcentje de rest van Australie doorreizen en dan als topje van de ijsberg gaat Wouter voor een 460dollar ( 300euro ) ongeveer 10dagen vertoeven op de Fiji-eilanden samen met Laura ( zijn vriendinnetje hier ontmoet ) Dit zijn echter nog wel openstaande plannen.

1 ding is zeker tijdens deze vakantie: Niets is zeker.. We zien wel waar onze Nissan Patrol ons brengt.

greatings! en hopelijk veel reacties

Wouter & Martin

Lot

Martin schat, ik geef je groot gelijk hoor! Lekker een andere baan zoeken. Komt helemaal goed met jullie, geniet van jullie reis en nog heel veel plezier samen!
Lot

jeroen

leuk verhaal weer! wouter suc6 met je baan en hopen dat je daar lekker kan blijven werken. martin ji usc6 met het zoeken naar werk. groeten uit het '' kikkerlandje'' :P

Jacq en Loek

Hoi! Fijn te lezen dat je weer aan de slag bent en jou kennende gaat dat in de horeca weer lukken aangezien je nooit te lui bent geweest om te buffelen.
Lees ook je mail even want daar staan wat andere dingen in die alleen voor jou bestemd zijn

Kus van mama

Maarten

Hey wouter ik vind het ook heel leuk om te lezen! Print al de verhalen uit voor oma.. dus schrijf niet alles op wat je meemaakt ;) Haha

Laterr en groeten aan martin!

wouter --> Maarten

Jaa ik hoorde het inderdaad van oma.. Erg cool van je.. Hier ben ik weer heerlijk aan het werk dus eindelijk beetje geld aan het verdienen ;)

hoe gaat LP?

x

Trainer

He Wouter dus jij kan voorlopig geen tomatensoep meer zien haha. Wij hebben zondag verloren van Alliance weer met 10 man geeindigd missen je wel hoor supersub. Nou jou kennende sta je gauw achter de bar te tappen en haalt Martin de glazen voor jou op.
Hou je taai enne fijne vakantie he met je meisje.
Waar was trouwens het weekelijkse belletje nou op zondag middag 12.10 u?
Mzzl

Melissa

Heeey Guys,

Wat een verhaal weer!! Billy, je gezondheid gaat voor het werk hoor. Dan maar iets anders leuks zoeken.

Have fun,

Melissa.

P.s Marti! Ik mis je

Oma Wies en Opa Theo

Hoi Martin
Mooie verhalen we hopen dat je weer snel leuk werk vind. Dat komt wel goed jou kennende. Hier gaat alles
goed.

Groeten van opa en oma

jacqueline

He is het lekker zonnig bij jullie???
Vandaag in Cairns aangekomen.
Het is zwaar bewolkt maar hopelijk voor de rest van de dagen zon.
Het was gisteren erg gezellig, werkse lekker en wij genieten hier volop.

Heel veel liefs voor jullie allebei en we houden contact.

liefs jacq

mama jacq

Hoi!

Verslag Geel-Wit staat op je mail.

Kus

Jas

Man man, wat een heerlijke actie zo weer van Wouter, typisch ;)

Groot gelijk dat jullie zijn gestopt, zou echt zonde zijn als je daarvan kapot zou gaan.

Succes met werk vinden en uitoefenen, houd ons vooral op de hoogte.

Tot en met ziens, xx

Nicole

Leuk om te lezen al die reacties! Leuk dat je ouders en je broer ook reageren erop wouter;)!
Maargoed, zoals beloofd zou ik ook weer is via deze weg reageren.

Leuk om te lezen (wat ik gister al gehoord had maargoed(A)) dat je weer in de horeca werkt. Daar ligt tenslote eigenlijk wel je hartje!

Wanneer zie je Laura weer? Na deze 2 maanden daar zijn? Ik heb jammer genoeg nog even pech met wanneer ik je weer zie :p maargoed, laten we we maar aannemen dat dit de laatste keer is en dat ik na je trip Laura ontmoet etc en dat je nog steeds helemaal gelukkig met der bent ;-)!

Ik ga vanaf maandag stage lopen in Kennermergasthuis, dus dat word bikkelen! Maar blijf trouw de verhalen lezen!

Succes nog heren!
xx

edwin en hilda

Fijn om weer een verhaal van jullie te lezen.
Martin we hopen dat je knie weer minder dik is en dat je snel de oude bent. Wouter succes met je baan!
Groetjes

Siara en Ineke(de friezinnen)

Volgens het verhaal zouden ze ons nog twee maanden lastig vallen, maar helaas zijn ze vandaag met de noorderzon vertrokken richting t noorden.(Cairns)

De shanky's(Wouter en Martin) hebben een mega verandering gemaakt in de reisplannen, waar hun jullie vast nog over vertellen.

Nou Shanky's, het was erg gezellig de afgelopen weken en wie weet tot binnenkort, Dit ***dorp heb ik ook wel bekeken maar ja je hebt werkpaarden en sierpaarden hahaha

Groeten Siara en Ineke

Take care!