Weer erg veel meegemaakt!
Alweer ongeveer 2 weken geleden voor het laatste een verhaaltje geschreven. En omdat wij in de tussen tijd zo ongelooflijk veel hebben meegemaakt vond ik het wel weer tijd om eens een mooi verhaal op reismee te zetten.
Nadat wij vanuit ' Port Douglas' waren vertrokken reden wij in 1 keer richting ' Bowen'. Ja dat stadje hebben jullie al eerder gelezen in onze voorgaande verhalen. Hier hebben martin en ik namelijk geprobeerd een fatsoenlijke baan te vinden. Wij kozen ervoor om terug te gaan naar ' bowen' omdat wij hier een gratis slaapplek wisten en dit maar 80km van 'Airlie Beach' af lag. Ook dit plaatsje is al eerder genoemd i.v.m. het zoeken naar werk. Dit is echter ook DE vertrekplaats richting de 'Whitsundays'. Dit is de verzamelnaam voor een eilanden groep die bestaat uit 74 eilandjes. Nadat wij ontzettend veel leuke verhalen gehoord hadden van de verschillende boottripjes richting deze eilandengroep, kozen wij voor de New Horizon. Een zeilschip waar wij met 31 vakantiegangers en 5 crewleden de volgende 3 dagen zouden doorbrengen.
De volgende middag om 15.00 vertrokken richting het hoofdeiland van de whitsundays. Dit was ongeveer 2uurtjes varen vanuit de haven. Met de wind in de zeilen en het niet te warme weer was het de eerste dag heerlijk vertoeven op de boot. In de avond een heerlijke maaltijd gegeten die door de vrouwelijke chef werd bereid. Makreel met aardappelpuree en een maaltijdsalade stond er vanavond op het menu. Helaas was de volgende dag pas het grote spektakel en kozen de meeste vakantiegangers inclusief martin enwouter ervoor om vroeg het bedje in te duiken.
De volgende dag om 07.00 werden we het bed uitgetrild door het anker. Natuurlijk lagen uitgerekend wij met ons hoofd bij de opslagruimte van het anker en dit maakte dus om 06.00 een eind aan onze heerlijke nacht. Nog even proberen door te slapen maar om 07.00 was het tijd om wakker te worden en werden we dus letterlijk het bed uitgeschreeuwd.
Aangekomen bij het volgende eiland was het het allemaal waard. Whiteheaven beach. Een prachtig stuk strand waar het zand ook echt wit is. Een Stingersuit aan en lekker het water in. Dit pak zorgt ervoor dat je door diezelfde roggen waar Steve Irwin door vermoord niet gestoken kan worden. Tevens beschermt dit pak je ook tegen eventuele kwallen. we hebben 10tallen van deze roggen in het helderblauwe water gezien. Samen met Maaike, Eline en Bas ( leren kennen op de boot ) hier een aantal leuke foto's van gemaakt. Natuurlijk ga ik die zo snel mogelijk proberen op de site te plaatsen.
Later diezelfde dag zijn we vertrokken met de New Horizon naar een andere baai. Hier had je ongeveer 3 uur de tijd om lekker in het water te drijven, te snorkelen of ( als je wilde ) te duiken. Martin en ik wilde erg graag duiken in het Great Barrier reaf; dus kozen ervoor om onze gratis duik te doen. Op 9meter diepte geweest en heerlijk tussen de 100den kleurrijke vissen en het prachtige koraal gezwommen.
Dit smaakte naar meer en het de volgende dag nog een keer geprobeerd. Bij martin ging het allemaal uitstekend en vond deze duik zelfs mooier dat de vorige. Wouter kon zijn oren helaas niet klaren na 2meter diepte en koos dus voor de veilige weg door lekker te gaan snorkelen. Als afsluitende lunch een heerlijke hotdog gegeten en om 1uur smiddags weer met beide voeten op het droge.
Het 3tal nederlanders dat ik al eerder noemde in mijn verhaal hadden als planning om 15oktober in Alice Springs te zijn.( Hier heb je een aantal bezienswaardigheden die wij later deze week zullen gaan bekijken ). Wij willen dus ook proberen om hier deze datum aan te komen. Maar daarvoor wilden wij eerst nog samen met mijn ( wouter) vriendinnetje(laura) en haar reispartner(Narelle)naar Frasier Island gaan. Met alleen 2 slaapplekken en 4 personen zouden Laura en Wouter in de natuur slapen. Onderweg met de pond van het vaste land richting Frasier Island had wouter nog dolfijnen gezien. De rest had dit net gemist. Aangekomen op frasier Island moesten wij nog 70km rijden naar onze eerste slaapplek. 70km rijden lijkt niet zo heel veel maar op Frasier Island rijd je over het strand. Aan de linkerkant bomen en bos en aan de rechter kant de woeste golven. Erg cool!
Op de eerste camping vroeg Laura en ik een paar Australiers om een zeil zodat wij een tentje konden maken. Voordat wij het wisten hadden 2 mannen een volledig tent voor ons geimproviseerd. Heerlijk geslapen!
De volgende dag lekker offroad gereden richting een meertje. In dit meertje kan je met je voeten dobberen terwijl ze worden schoongegeten door de visjes. Een leuke verrassing voor ons waren de vele schildpadden die in dit water zaten. Erg leuk om te zien. Na hier een tijdje gezellig gezeten te hebben wilden wij voor het donker bij de volgende camping zijn. Onze tent was hier wat minder geslaagd maar even effectief.
De volgende dag werd het slechter weer. buien naderden Frasier Island en in de open lucht slapen vonden wij geen geslaagd plan. Een dagje eerder dus terug naar het vaste land. Terug naar Bundaberg waar we de dames weer hadden afgezet. De volgende dag zouden we richting Alice Springs vertrekken ( 2400KM ).
Deze reis zal ik in het volgende verhaal samen met de bevindingen en gebeurtenissen van Alice Springs toelichten. Voor de liefhebbers ( Een lekker band in de woestijn is niet chill!! )
Hahaha Martin zei het net aan de telefoon ja! Irritant een lekke band en dan geen krick te hebben. Leuk verhaal! Geniet er nog van want het is zo voorbij
Ha die Martin, leuk om weer wat reisverhalen te lezen van jullie.....we genieten op een afstandje met jullie mee. Wij gaan hier al aan de voorbereidingen voor de Sintverkoop beginnen; voordat je het weet zitten we ook al weer aan de oliebollen. Vorige week met je ouders en zus en Franky en onze honden langs het strand gewandeld, dat kon makkelijk want het is hier best nog wel redelijk weer. Tot horens, en geniet nog ff van jullie vrijheid, dikke kus uit Aalsmeer.......
Leuk jongens, leuke foto's. Eindelijk weten we waar die witte stranden te vinden zijn.
Kus mama
Lieve jongens, heerlijk om weer wat van jullie gehoord te hebben. En wat een avonturen! Daar gingen jullie voor!
Dikke X
Wij genieten volop van jullie avonturen en leuke verhalen.
Blijf er de komende tijd heerlijk van genieten.
Groeten uit Bovenkerk