Eerste dagen New Zeeland!!!
Melbourne 18 november 5:00 in de ochtend waar ik heerlijk gewekt werd door mijn wekker. Snel een douche genomen en hup met mijn backpack richting het tramstation. Tram 54 richting de hoodstraat van Melbourne, daarna met de tram109 richting st. Kilda,5 minlopen naar het huis van de tante vanCarolien.Nadat we de auto vol hadden geladengingen we vol spanning richting het vliegveld van Melbourne. De damens haddende vlucht voor mij. Dus die konden als eerste vertrekken. Inhet vliegtuig had ik een prachtige plek naast het raam.We vlogen prachtig over de witte berg toppen van new zeeland.De eerste nacht sliepen we in Christchurch in eenbijzonder hostel. We sliepen namelijk in de gevangenis. Ja jullie lezen het goed. Dit was namelijk een oude gevangenis die ze om hebben gebouwd naar een hostel. Het was eenergschoon hostel. De volgende ochtend ging de wekker weer erg vroeg. voor ons gevoel eigelijk nog veel vroeger inverband met hettijds verschil van 2 uur. (New zeeland en Australie) Er stond eengif groenekiwi bus op ons te wachten.Alles ingeladen en hup mee met de kiwi bus. Met deze busmaken we rond reis over het zuiderlijk eiland vanNew Zeeland.De bus is super gezellig met50 backpackers in1bus. Dat is echt 1 groot feest. Smorgens heerlijk wakker worden met een ochtendzong. Heel veel informatie krijgenen nog veel meer. De eerst dag zijn we richting Kaikoura gereden.Dit is een plaatsje aan strand met op deachter grond de witte berg toppen,Ik had net gevoel of ik midden in een film stond.In deze zwomen veel dolfijnen die af en toe het water uit sprongen. En de zeehonden lagen heerlijk in het zonnetje op de stenen. De volgende ochtendweer met de busrichting Nelson. Onder weg om uurtje of 1 hadden we eenwijnproeverij. Normaal spug je het uit. Maar iedereen slikte het eigelijk gewoon door. Waardoor we eigelijk allemaal wat aangeschoten waren en we met ze alle gezellig gezongen hebben in de bus. In Nelson hadden we s'avond geen wijn maar een bierproeverij. Daarna heerlijk geslapen. want de volgende ochtend stond de groene kiwi bus weer op tijd voor het hostel. Waarna we smorgens een heerlijk ochtend wandelingen hebben gemaakt van 1,5 uur langs de kust lijn.een leukeQuiz gedaan in de bus. Vervolgens naar een meer waar we weer een wandeling hebben gemaakt van 30 min. Aan gekomen in Wesport waar we met een boot mee zijn gegaan met 805 pk. En niet een normale boot. Deze kon rondjes draaien van 360 graden. En met een hoge snelheiden over de river heen varen. (Iristoch is jullie gele boot sneller!!!)Om af en toe te stoppen bij dewaterval.Navolgendedag moesten we een thema verzinnen voor savonds.Veel discussies in de bus wat het nu zou worden. Het thema wat er uit kwam was--->Je moet iets zijn wat met deeerste of tweedeletters van je eigen naam is. Daarna met bus richting een 2de hands winkel waar iedereen lekker goedkoop inkopen kon doen. Ik had besloten om de rapperEminem te worden.(Foto's volgen nog) we sliepen op een soort boederij waar niemand last had van ons feestje!!! De volgende dag zijn we naar st. Josef gereden. Dit plaatsje heb ik beetje gevoel of ik ergens in oosterijk zit. Je ziet de witte toppen liggen met de gletsjers er op. En bij dit hostel zit een heerlijk mega jacuzzi waar we vanmiddag met zijn 20 in hebben gezetten. (Ja het leven is zwaar van een backpacker) Morgen gaan we 7 uur heiken op de gletsjers!!!
Nog paar leuke dingen over New zeeland!
- Er wonen 4 miljoen mensen in New zeeland
- Op het zuider eiland maar 1 miljoen. (aan de westkust van 900km maar 60.000 mensen)
-aan de westkust valt er 9-11 meter water per jaar. (waar ik tot nu toe nog niet veel van heb gemerkt)
-In heelNew zeeland wonen40 miljoen schapen.(dat houd in 10 schapen per inwoner)
De groetjes vanuit St.Josef.
Martin
Wat een leuk avontuur in een paar dagen.
Fijn dat je met gezellige mensen onderweg bent.
Nog veel plezier!
Groetjes uit een koud Nederland
Lieve martin,
Opa en ik hebben net je verhaal gelezen. Wat een prachtig land. Fijn dat je het zo naar je zin hebt. Gezellig met zo'n leuke groep in de kiwi bus. Nog veel plezier.
Dikke kus opa en oma Molleman
Hey mart,
Wat stoer dat je 'alleen' verder gaat! We hopen dat je nog veel mooie dingen gaat zien en wensen je nog veel plezier. Neem een paar schaapies voor opa mee.
Liefs, je nichtjes
Lieve Martin,
Leuk dat je Nieuw Zeeland ook nog gaat ontdekken. We hebben van mensen gehoord die er geweest zijn dat het een heel mooi land is. Het weer is in ieder geval beter dan in Nederland. Hier gaat het eind van de week sneeuwen. Veel plezier nog.
Groetjes, van je tantes
Heey mart!!
zo te horen hebben jullie flink zitten feesten en drinken haha:D kei leuk een wijn en bierproeverij lijkt me erg interesant van al die landen!!
Haha supper leuk dat je met zn boot mee kon varen!!
Maar!!!!!!..........
Ik weet toch wel dat onze boot sneller en mooier is haha!!
Ik zal even tegen me vader zeggen dat we daar heen moeten komen. want zo te horen is het wel erg mooi en veel water om overheen te scheuren!!!!
VROOOEEEEMMMMM!!!! Zag je um???!!!
haha
Heel veel plezier nog en ben benieuwd naar de foto's!!
Dikke kus iris en de belgen!
gaaf Martin , het lijkt me erg gezellig en vooral ook fantastisch mooi daar........en leuk dat je zo uitgebreid verslag doet .......het leest lekker weg !
veel plezier nog in NZ , groetjes Karin
Hey Martin, wat heerlijk dat je zo een leuke groep getroffen hebt en dat het allemaal zo gezellig verloopt. Nou, jongen geniet nog maar ff goed van je vrijheid. Wij genieten op een afstandje met je mee. Zeg, heb je in Australie nog veel kelpies gezien???? Je weet wel, hondjes die wij hebben........er moeten er daar veel leven. Tot het volgende verhaaltje dan maar weer, groetjes en veel liefs van tante Jose
Yo Em!
Neem even wat van dat paradijsachtig iets mee; hier sneeuwt het en is het op gevoelstemperatuur (soms) -15 graden!!!
Heb je nog meer leuke dingen gepland voor de komende tijd? Wat ga je met kerst/oud & nieuw bijv. doen?
Nog een paar leuke dingen:
- ik ben het grootste deel van de dag bezig met sneeuwengeltjes maken
- mis nog altijd de foto van iemand die met een kangoeroe bokst