New zeeland ---> Australie --> Naar huis!!!
Na een lange busreis vanaf Queenstown naar Christchurch hebben we overnacht in het Jailhouse. Dit is een oude gevangennis die ze om hebben gebouwt naar een hostel. 5 december vloog ik weer terug naar Australie. In Melbourne heb ik 2 nachtjes geslapen en nog wat sightseeing gedaan. vanaf Melbourne vloog ik naar Maroochydore vanaf daar heb ik de bus genomen richting Noosa Heads. De volgende dag kon ik met Bo en Milou (Had ik al lerenkennen in Melbourne) meerijden die een auto gehuurt hadden. We zijn richtingBrisbane gereden. In Brisbane hadden we een erg mooi hostel. Er was zelf een zwembad. Ik dus snel me zwembroek aan doen. Handdoek mee en richting zwembad. Maar helaas het was al s'avonds dus zwembad was al gesloten. De volgende ochtend gingen we richting eilandje dicht bij Brisbane genaamd North Stradbroke Island. Dan kom je uit die grote stad en dan kom je echt aan op een verlaten eiland. Waar de supermarkt bijvoorbeeld 45 min lopen was. Maar je kreeg er wel veel voor terug, Een prachtig verlaten strand waar het zand zo dun was, dat als je liep het kraakte. En het zeewater een tempratuur van 28 graden had.we sliepen daar in een beach hostel. Na1 nachtje te hebben verbleven op dit eiland zijn we naar Byron bay gereden. Dit is een echt surfers dorpje. Hier hebben we eind van de middag lekker op strand gelegen. (sorry als ik jullie jarloers maak) De volgende ochtend zijn we erg vroeg vertrokken, we moesten namelijk meer dan 800 km rijden richting Sydney.InSydney verblijven we op dit momentin Bondibeachdit is buiten wijk van Sydney aan hetstrand. Ik was vandaag hier beetje aan rondlopen. En zag ik bij een restaurant allemaal drukte. Er stond ook allemaal paparazzi en na 2 min wachten kwam president Barack Obama naar buiten lopen. Dat verwacht je toch ook niet!!!!
Tot zover zijn jullie weer op de hoogte. Ik wil jullie ook graag vertellen dat ik mijn ticket weer heb geweest en ik net voor de kerst terug zal komen. 23 december 18:45 zal ik landen op schiphol.
Dan nog even de weetje over Australie
- Australie is 180 keer groter dan Nederland
- Er maar 22 miljoen mensen wonen!!
- Er 1 boerderij is die even groot is als de UK
- Driekwart van Australie bestaat uit woestijn
Tot snel allemaal,
Martin
P.s. Nog even een vraag aan Sinterklaas: waar kan ik de pepernoten ophalen?
Hey Mart,
Wat stoer zomaar even Obama gezien! Je reis klinkt nog steeds erg leuk.
Waarschijnlijk zien we elkaar met kerst alweer, dus tot snel. Geniet er nog van.
Groetjes, Debbie en Marcel
Krakend zand, zeetemperatuur van 28 graden, Barack Obama, surfboy, mooiboy, alles ;)
Zie je over minder dan 2 weken jongen!
Hey!
Klinkt goed allemaal! Toch mooi dat je de 23e alweer terug komt. Is de familie iig weer helemaal compleet met kerst:)!
Geniet nog ff van je laatste weken!!
Haha vet allemaal jongen!
Goede zaak dat je terugkomt!
Zie je snel!
Martin,
Ben blij dat je weer terug komt en benieuwd naar je mooie verhalen, als ik het zo lees heb je een hoop te vertellen!!
Liefs xx
Hey Martin, dat zijn weer hele mooie foto's die bij je verhaal staan. Wat een verrassing dat je de 23e december al terugkomt. Wel gezellig voor de familie dat je er met Kerst en Oud en Nieuw ook bij bent. Opa en Oma Van Zelst zullen ook wel weer blij zijn je zo gauw te zien. We hebben genoten van al je belevenissen en geniet nog ff van je laatste 2 weken. Ik zou maar aan je moeder vragen of ze je schaatsen uit het vet wil halen, want het wordt een strenge winter hier.........pas goed op jezelf en tot gauw, xx tante Jose
Heerlijk Martin dat je naar huis komt! Geniet nog even van je reisje naar de Blue Mountains!
Tot snel! Dikke X
Hoi Martin,
Leuke foto's bij je nieuwe verhaal! Fijn dat je met de kerst weer thuis bent. We zien je gauw.
Groeten,
Ron en Janny
Jingle bells, jingle bells, Martin komt naar huis.....
Oh, what fun it is to ride in Heeeeemstee
Hey Martin, naast de pepernoten vind je straks ook nog chocolade kerstkransjes....je houdt toch van pure chocolade???
see you later, xx Sante Claus
Vanaf 23 december ben ik geen enigst kind meeeer:D:D
Gezellig dat je met kerst en nieuwjaar terug bent, dat wordt een groot feest;)
X Sil
Leuk dat je er bij bent op 1e Kerstdag !!!!!
Geniet nog maar even van al het moois daar.......en voor straks : goede terugreis !
groetjes Karin
ps : ga je straks als je weer thuis bent door met je weblog ?.......lijkt mij wel leuk !....ben er een beetje verslaafd aan geraakt !
Lieve Martin,
Geniet nog even van het mooie weer en het landschap daar. Hier staan de schaatsen alweer voor je klaar. We hopen dat je reis voorspoedig gaat en dat je 1e kerstdag weer gezond voor ons staat.
Groetjes, Bert en Anneke
Martin een hele goede reis! Hopen dat alles voorspoedig verloopt!
Zien je op Schiphol!
Dikke X